About Maine Coon – Om rasen

Maine Coon rasen er verdens største tamrasekatt.  Det betyr imidlertid ikke at størst mulig er riktigst mulig. Den skal være godt balansert i kroppen, ha sterk beinstamme, ha god balanse mellom kropp og hode og generelt virke som en robust katt.  Dette er en naturrase og det er for mange et viktig mål å beholde den slik den opprinnelig var. Noen særtrekk er hodet med en firkantet hake og neseparti (boks), store labber og tufser på ørene. Maine Coonen utvikler seg sent og er ikke utvokst før i 3-4 års alderen.  Hannene er i snitt 25-30% større enn hunnene.

Link til FIFè’s rasestandard finner du her:

Tross et barsk utseende er rasen kjent under navnet «The Gentle Giant». De er sosiale katter med store personligheter.  Man må ikke forveksle størrelse og look med modighet.  Mange kan være rett så forsiktige ovenfor fremmede og pile av gårde.  Nysgjerrigheten tar imidlertid som oftest overhånd.

Viktig å vite når du vurderer å kjøpe en Maine Coon er deres trang til å plaske med vann – og pelsstellet. Her gjelder det å ha riktig utstyr og gre daglig katten.  Vannfontene kan redde mange gulv fra oversvømmelse i tillegg til at katten drikker mer når den har tilgang til vann i bevegelse.

Når det kommer til kosthold er vi helt klare på at et balansert kosthold er viktigere enn trender og salgstrategier fra diverse aktører.  Det er ikke slik at man med dagens katter kan sammenligne med ørkenkatter og katter som måtte fange maten sin selv.  Våre katter er «luksuskatter» som kan bli gamle med de rette forutsetningene.  Før i tiden ble ikke kattene i snitt mer enn 5 år og de levde et hardt liv.

Selv om katten har de beste forutsetninger så kan ting skje med helsen deres.  Akkurat som hos oss. Forskjellen ligger i at vi er dekket av Folketrygden om vi trenger behandling, mens dyrene våre må betale markedspris.  Det kan koste svært mye.  Derfor er forsikring viktig.  Vi forhåndsforsikrer kattungene i Agria ved 8-10 uker slik at nye eiere kan overta denne uten karenstid.  Vi har som krav at katten skal holdes forsikret i det videre liv.